Khamis, 26 Mac 2009

JOHAN...JUARA...JAGUH

Pasukan Nasyid dan Kompang SKBTHO

Pasukan nasyid sekolah kita telah membuktikan bahawa merekalah johan, juara dan jaguh dalam daerah Hulu Langat. Dalam Karnival Tadarus Al-Qur'an yang diadakan di SAM Batu 10 pagi tadi, pasukan nasyid kita telah mendapat tempat pertama, Tilawah Al- Qur'an (lelaki) = johan dan tempat ketiga dalam acara Hafazan (perempuan).

Syabas dan tahniah diucapkan kepada semua peserta dan guru-guru yang terlibat.


Pengadil kah Yang Bersalah ???

Pasukan bolasepak SKBTHO telah mendapat tempat ketiga dalam Pertandingan Bolasepak peringkat zon. Dalam perlawanan peringkat separuh akhir (menentang pasukan SKBTHO 2), pasukan kita tewas 0-1 melalui sepakan percuma selepas bola terkena tangan pemain kita. Menurut seorang jurulatih En. Hadi Awang (bukan nama sebenar), pengadil tidak sepatutnya menghadiahkan sepakan percuma tersebut kerana bola hanya terkena bahagian KETIAK pemain. Walaubagaimanapun, tahniah diucapkan kepada pasukan kita kerana berjaya meningkatkan prestasi pencapaian dalam arena bolasepak.


Gambar : Jurulatih sedang membuat post-mortem kekalahan pasukan bolasepak SKBTHO.

Selamat Datang Ke Dunia

Kira-kira jam 12.05 pagi tadi, ketika kita mungkin sedang dibuai mimpi ngeri, isteri cikgu Azizun telah selamat melahirkan seorang bayi. Lokasi kejadian = Hospital Serdang. Menurut Cikgu Azizun Bin Zakaria (nama sebenar), anaknya yang masih belum ada rekod pendaftaran di Jabatan Pendaftara Negara itu terpaksa ditahan di Wad NICU kerana mengalami masalah kekurangan antibodi. Sama-samalah kita berdoa agar anak beliau cepat sembuh.
Info : jantina = sama seperti bapaknya, berat = 2.94 kg.

*Tahniah Cikgu Azizun, anda mampu melakukannya.
;