Selasa, 20 Oktober 2009

Dugaan buat seorang sahabat

Dalam pada kita sibuk dengan persiapan jogathon, pksr dan hari anugerah... sahabat kita iaitu En. Ashraff sedang menghadapi dugaan dan ujian daripada Allah. Ayah sahabat kita ini sedang sakit (kritikal) dan dirawat di Hospital Taiping, Perak. Sahabat kita ini juga bakal mengakhiri zaman 'suci' beliau pada 07.11.2009 nanti. Sama-samalah kita doakan agar En. Ashraff tabah dan tenang menghadapi ujian dan dugaan ini.

Sumbangan untuk Program Kembara Keluarga SKBTHO 2009


Terima kasih kepada Tabung Haji, Putrajaya kerana sudi memberi sumbangan untuk Program Kembara Keluarga SKBTHO 2009 yang julung2 kali diadakan ini.

PEMBALAKAN

Kayu Balak
.

Pengkalan Balak, Melaka

.

Michael Ballack


'Balak'Jangan marah...Tengahari tadi berlangsung mesyuarat bagi membincangan cadangan kedudukan guru2 pada tahun hadapan (2010). Sesungguhnya pihak ketua panitia dan pentadbir telah berusaha untuk melakukan yang terbaik bagi kepentingan murid (sekolah). Jika cadangan2 itu diterima, pastinya ada yang akan terasa hati... kecewa.... marah.... dan sudah tentu ada juga yang akan bergembira. Justeru, kepada yang bakal ditukar ke pagi / petang / tahun 6, harap dapat menerimanya dengan hati terbuka dan reda. Jangan lagi ada perasaan dendam dan benci kepada rakan / pentadbir. Sesekali, cuba fikirkan jika kita berada di tempat rakan2 atau pentadbir kita tu...Buktikan bahawa kita adalah dari golongan yang rasional dan bertindak secara profesional.

Cara untuk dapat penerbangan percuma seumur hidup.

KUALA LUMPUR: Seorang wanita yang mengandung tujuh bulan melahirkan bayi lelaki dalam pesawat AirAsia ketika dalam penerbangan dari Pulau Pinang ke Kuching, malam tadi. Liew Siaw Hsia, 31, selamat melahirkan bayi pramatang dengan bantuan seorang doktor yang dikenali sebagai Ronald dan krew pesawat itu yang menyediakan tempat sesuai bagi membolehkan wanita berkenaan melahirkan bayinya. Pembantu Khas Pengerusi AirAsia, Edd Razhe, berkata wanita itu mengadu sakit perut selepas kira-kira setengah jam pesawat itu berlepas dari Lapangan Terbang Bayan Lepas Pulau Pinang pada jam 7.05 malam.

Beliau berkata, kejadian itu menyebabkan penerbangan AK5606 itu terpaksa mengalihkan laluan ke Terminal Penerbangan Murah (LCCT) di Sepang. "Sebaik mendarat, ambulans yang telah sedia menunggu di lapangan terbang itu terus membawa wanita berkenaan bersama bayinya ke Hospital Putrajaya untuk rawatan," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini. Edd berkata, sebagai tanda penghargaan, AirAsia akan memberikan penerbangan percuma kepada Liew dan bayinya ke semua destinasi penerbangan untuk seumur hidup.
Beliau berkata, Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Datuk Seri Tony Fernandes, yang berada di Bangkok, Thailand, akan pulang ke Kuala Lumpur bagi meraikan kelahiran bayi itu pada satu majlis istimewa di Hospital Putrajaya petang ini. "AirAsia juga meminta Dr Ronald yang sama-sama membantu menyambut kelahiran bayi itu agar menghubungi AirAsia untuk diberikan penghargaan atas jasa dan bantuan yang diberikan," katanya. - Bernama

Trip ke Sabah 16-18/10/2009;